lørdag den 14. april 2012

Fastelavnsboller

 
(12 fastelavnsboller)
25 g gær
1 dl lun mælk
1 æg
ca. 300 g hvedemel
150 g smør
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker

Marcipanremonce
75 g smør
75 g sukker
75 g Odense Ren Rå Marcipan


                    1 sammenpisket æg til pensling

 
                Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt                   sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 min.
                   Rør smør, sukker, vaniljesukker og marcipan sammen.
Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200° C.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar